«З понеділка почну нове життя, буду ходити в тренажерний зал, займатися йогою, робити самомасаж, качати прес…» — кожен з нас періодично ставить собі якісь цілі і не досягає їх, переносить на наступний місяць, на кілька місяців, на рік.
Іноді ми завзято починаємо виконувати задумане, але, позаймавшись, наприклад, 3 рази на тиждень в тренажерному залі по кілька годин, кидаємо заняття на довгий час. Чому так відбувається? Тому що навантаження велике, тому що набридає, а звичка ще не виробилась.

Методика Кайдзен, або Принцип однієї хвилини

Існує японська методика «кайдзен», в яку закладено принцип «однієї хвилини». Суть цієї методики полягає в тому, що людина займається певною справою рівно одну хвилину, але день в день і в один і той же час.

Одна хвилина часу — це зовсім мало, а отже це легке завдання для будь-якої людини. Лінь не стане вам на заваді. Ті ж дії, які ви не хотіли виконувати протягом півгодини, придумуючи відмовки або виправдання, ви з легкістю виконаєте за хвилину.

Пострибати на скакалці, покачати прес, зробити гімнастику для очей, позайматися йогою, почитати книжку іноземною мовою — коли час обмежений однією хвилиною, заняття не здаються вам важко здійсненними, а навпаки, приносять радість і задоволення. А роблячи маленькі кроки, ви вдосконалюєтеся і досягаєте великих результатів.
Важливо те, що ви перемагаєте невпевненість у своїх силах, звільняєтесь від почуття провини і безпорадності, відчуваєте успіх і перемогу. Надихаючись почуттям успіху, ви поступово збільшуєте хвилинні заняття до п’ятихвилинних і так далі. Так ви непомітно досягнете півгодинних занять. Ось він, прогрес!
Методика «кайдзен» народилась в Японії. Саме слово є складовим і включає в себе два інших — «кай» (зміна) і «дзен» (мудрість). Автором цієї концепції менеджменту є Масаакі Імаі. Він вважає, що кайдзен — це справжня філософія, яка може однаково успішнозастосовуватись і в бізнесі, і в особистому житті.
Людям західної культури японська методика може здатися неефективною, оскільки на Заході є усталена думка, що без великих зусиль хороших результатів не досягти. Але масштабні програми, віднімають багато сил, можуть зламати людину і залишитися безрезультатними. А принцип «кайдзен» підійде всім і може застосовуватися до багатьох сфер життя. Японці, наприклад, використовують стратегію поступового і постійного поліпшення у сфері менеджменту.
Залишилося тільки визначитися з вашими потребами та розпочати застосування методики «кайдзен» на практиці.